UNA HISTÒRIA QUE JA ÉS REALITAT

El proper 13 de desembre, la nostra associació es presentarà a la societat santboiana com un nou col·lectiu cultural que ja ha pres forma i ja camina. Si bé, des de l’abril d’enguany aquesta forma  no ha parat d’adquirir la solidesa necessària per començar a volar, ho farem, definitivament, aprofitant l’avinentesa de les festes de la Puríssima. Hem triat la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer –com a metàfora del medi natural dels llibres i dels escriptors- per donar-nos a conèixer de manera més àmplia i més oberta, per retallar al màxim les distàncies que poden separar-nos dels que encara no ens coneixen, per explicar-nos i per ser mereixedors de ser escoltats.

Lletraferits, en certa manera, va néixer com ho fa una història qualsevol que ocuparà les planes d’un llibre, com un relat o una poesia; primer arriba la idea, motivada per una mena d’energia que et demana sortir del no res, després, el sentit artístic de l’autor (autores i autors en aquest cas) interpreta aquesta idea en l’idioma de la lògica per a poder ser llegida, es posen en marxa els mecanismes que mouen l’escriptura, com els recursos i les lleis de les regles inapel·lables que ho fan possible, i després comencem a escriure. Ho fem amb uns criteris propis, és clar, que esdevindran el registre personal i intransferible de la nostra ploma. La manera en què entenem que ha de ser explicada la nostra història. Deixem que les geografies i els personatges es vagin envalentint, perdin la por i prenguin la iniciativa per valdre’s per ells mateixos. La trama, encara que sovint premeditada i organitzada en el nostre cervell, sembla que empren un camí anàrquic i nosaltres passem directament a ser senzills escrivents. Escoltem una veu muda que ens dicta i ens deixem anar. Arriba el moment de corregir, hi posarem les comes i els accents, revisarem l’ortografia i ens llegirem a nosaltres mateixos tantes vegades com faci falta. Després l’edició, sempre difícil, sovint una lluita feixuga, però a la fi, la conclusió de tot plegat. La història ha complert el seu objectiu principal: és entregada generosament al gran públic. Sols així, la soledat que acompanya l’art d’escriure es converteix en comunicació, la creativitat en art, i les nostres lletres en diàlegs còmplices entre nosaltres i el nostre lector.

Que em perdonin els que trobin que aquesta analogia entre la creació d’una associació  i un relat, és poc representativa de la realitat. Disculpeu, doncs, i enteneu que som senzillament Lletraferits. Amb les il·lusions omplim planes, amb la imaginació espantem el càstig de les rutines, i amb la fantasia mirem de disfressar les coses lletges del nostre dia a dia, d’un món que necessita els llibres per ser més lliure i més sensat.

Benvinguts a Lletraferits de Sant Boi, benvinguts a aquest univers de cultura on tot és possible.

Amadeu Alemany i Rebordosa 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

LLETRAFERITS DE SANT BOI

Amants de conrear les lletres.

Ínsula Barañaria

Blog de literatura de Carlos Mata Induráin

24 Noviembre

Blog literario de Junior Rafael Velazquez Leon

Film Downloaden HD

Amants de conrear les lletres.

Esparregueranegra

Literatura Negra y Policial

A %d blogueros les gusta esto: